Industriální nábytek Woodbee

STYL, KTERÝ NEZTRÁCÍ HODNOTU V ČASE.

 

Industriální styl je v posledních dvaceti letech velmi oblíbený, jeho zrození, ale sahá do konce 60 let minulého století, kde začal v továrních halách a skladech v Americe. Následně se rozšířil do celého světa a jeho popularita stále stoupá i v České republice.

 

Nábytek v industriálním stylu je masivní, jednoduchý, praktický a stále nadčasový. Charakteristickým rysem industriálního nábytku je využití stavebních materiálů. Nejčastějším prvkem industriálního nábytku jsou ocelové nohy či kovové podnože, ke kterým je uchycena masivní dřevěná deska. Nejrozšířenější dřevo v České republice je dub, který poskytuje krásnou kresbu a potřebnou tvrdost. Dřevo může být hrubě neopracovaná nebo naopak vybroušené do hladka. Dřevo je nutné vždy ošetřit olejem proti poškození. Jelikož je nábytek konfigurován do interiéru je nutné ho správně vysušit a nepoužívat surové celé desky, které se poté mohou zkroutit nebo praskají.

 

Důležitým a charakteristickým rysem industriálního nábytku je přiznání každého použitého materiálu. Každý kus industriálního nábytku je originální. Každý nábytek je ručně zpracován. Jednotlivé prvky projdou v ruce mnohonásobně, než se docílí finálního vzhledu.

 

Industriální nábytek je možné využít v mnoha různých místnostech nebo budovách, kde může vyniknout jeho originální design. Typické místo pro industriální styl jsou moderně zařízené domácnosti, obývací pokoje, jídelny, chodby či pracovny. Svoje uplatnění najde ve stylových kavárnách, restauracích nebo kancelářích. Nábytek se skvěle doplňuje s pohlednou betonovou stěnou, dřevěnou podlahou, neomítnutých cihel, hrubého omítnutí stěn a stropů, industriálních osvětlení apod. Industriální jídelní či konferenční stoly by neměly chybět v žádném novém bytě nebo domě s doplněním stylových židlí a sedačky.

 

Kouzlo industriálních interiérů je v jejich vzdušnosti a vzhledu, který vytváří neopakovatelné kouzlo.

 

Spojení masivní dubové desky s hrubou ocelí upoutá pozornost každé návštěvy a stane se charakteristickým vyjádřením Vašeho stylu. Industriální nábytek navíc bez problémů ladí s dříve zařízenou domácností starším či klasickým nábytkem. Díky povrchové úpravě kovu i dřeva se nemusíte bát, že by Vás nábytek nevydržel delší dobu a museli byste ho pořizovat za pár let znovu. Jedná se o velmi kvalitní způsob zpracování a ochrany materiálů, kde jejich životnost se počítá na desítky let.

Nabídku industriálního nábytku si můžete prohlídnou v naší sekci Výrobky

Zpět do obchodu