Jak správně vybrat jídelní stůl

Jak správně vybrat jídelní stůl?

Jídelní stoly jsou nejdůležitější části nábytku ve Vaší domácnosti. Veškeré důležité události trávíme právě u něj a potkáváme se u stolu několikrát denně. Ať již se jedná o ranní kávu se snídaní, společném obědě a večeři nebo i při rodinných poradách a společenských hrách. Každý by chtěl trávit takto své denní zážitky na tom nejlepším a nejkrásnějším jídelním stole v designu posledního trendu. Určitě nejde o nic nereálného. 

V našem eshopu Vám nabízíme ty nejkvalitnější industriální jídelní stoly, které nabízíme ve dvou variantách masivní dubové desky o síle 40 mm nebo levnější varianta dřevotřískové laminátové desky s imitací rustikálního dubu o síle 38 mm s kvalitní abs hranou ve stejném dekóru.

Obě varianty budou mít kvalitní ocelovou podnož o síle 2 mm svařenou a vybroušenou do posledního detailu, aby jako celek jídelní stůl vypadat perfektně, byl stabilní a bezpečný.

 

Designový jídelní stůl je potřeba dobře rozmyslet před jeho nákupem. Proto Vám níže uvádíme tři základní rady pro správný výběr jídelního stolu:

  • Nejdříve je dobré si rozmyslet z jakých materiálů jídelní stůl chceme. 

S výběrem materiálů samozřejmě souvisí i cena produktu, pokud chceme kvalitní materiály, budou stát více než ty méně kvalitní. Jestliže však chcete mít doma skutečně designový jídelní stůl, který vám vydrží dlouhé roky, pak doporučujeme zvolit kombinaci poctivého masivního dřeva a kovu.

V případě, že u Vás hraje výraznou roli i cena doporučujeme vybrat poctivou ocelovou ručně zpracovanou podnož s variantou dřevotřísková deska imitace rustikálního dubu. Lamino deska není, tak kvalitní jako masivní dřevo, ale svůj účel splní také a s ocelovou podnoží se bude jednat o stabilní jídelní stůl, který bude vypadat a sloužit perfektně.

  • Kvalitní podnož a její vzhled je základní kámen jídelního stolu

Z vlastní dlouholeté zkušenosti doporučujeme kovovou konstrukci podnože, která je navrtaná do desky stolu. Jedině tak zajistíte maximální bytelnost, která vydrží i desítky let užívání, a především vypadá nádherně. V dnešní době už jsme se setkali s lepenými nebo šroubovanými podnožemi stolu, které ze začátku jsou pevné, ale časem se povolují a již jejich upevnění nelze opravit. Naše ocelové podnože jsou svařené do kompletnosti, tedy drží opravdu po generace. Všechny ocelové části jsou ošetřeny práškovací metodou zvanou komaxit, která zajišťuje maximální povrchové ošetření na trhu.

  • Správný výběr velikosti jídelního stolu 

Nejčastěji se vybírá jídelní stůl podle toho, kolik je členů domácnosti a jak velký je prostor, kde bude stůl postavený. Základní členění velikosti stolu je podle počtu osob. Pro pohodlné stolování by měl mít každý člověk sedící u stolu k dispozici prostor 600 mm na šířku a 400 mm na hloubku.

Jídelní stůl pro 4 lidi - standardní délka a šířka stolu pro čtyři osoby je 1600 x 900 mm. Takový stůl je dostatečně velký na to, abyste měli dostatek prostoru kolem sebe. Na jednoho člověka při výběru jídelního stolu vychází délka 800 mm a šířka 450 mm.

Jídelní stůl pro 6 lidí - Standardní délka a šířka stolu pro šest až osm osob je 1800 x 900 mm.  Takový stůl je dostatečně velký na to, abyste měli dostatek prostoru kolem sebe. Přepočítáme-li to na jednoho, tak každý sedící má pro sebe na délku 600 mm a na šířku 450 mm. Nic samozřejmě nebrání tomu, aby další dva lidé obsadili čela stolu. Opět však musíte počítat s tím, že prostoru ubyde a dejte pozor na ocelovou podnož, aby nebránila lidem v čele stolu k sezení.

Jídelní stůl pro 6-8 lidí - Standardní délka a šířka stolu pro šest až osm osob je 2000 x 1000 mm.  Takový stůl je dostatečně velký na to, abyste měli dostatek prostoru kolem sebe. Přepočítáme-li to na jednoho, tak každý sedící má pro sebe na délku 670 mm a na šířku 500 mm. Nic samozřejmě nebrání tomu, aby další dva lidé obsadili čela stolu. Dejte pozor na ocelovou podnož, aby nebránila lidem v čele stolu k sezení.

 

V případě zájmu o jiný rozměr stolu, materiál dřeva nebo jinou barvu oceli nás prosím kontaktujte na email info@woodbee.cz a rádi pro Vás vyrobíme jídelní stůl na míru.

 

IMG_7481 

Zpět do obchodu