Péče o dřevěný nábytek Woodbee

Všechny naše výrobky mají opravdu dlouhou životnost. Každý kus dřeva je ošetřen dvakrát kvalitním voskovým olejem značky OSMO, díky kterým dřevo dýchá a je velmi lehké ho i případně renovovat. Masivní dubové desky vydrží i 100 let, ale je potřeba se o něj starat. Připravili jsme si pro vás přehled čistících přípravků, které by vám doma neměly chybět a můžete je najít na našem e-shopu.

 

Jednoduchá údržba

Některý nábytek patří ke každodenní činnosti domácnosti, převážně konferenční a jídelní stoly dostávají nejvíce zabrat v rámci znečištění. U rodinných oslav a jídla se může dřevo velmi rychle zašpinit. Zde je důležité dřevo nečistit chemickými saponáty a tvrdými houbičkami, které můžou olej i dřevo znehodnotit. Dřevo je stále živé a některé mýdla nebo čistící prostředky ho mohou poničit nebo vysušit. Nemusíte zoufat, že by bylo ošetření Vašeho nábytku nějak složité. Rádi Vám doporučíme to nejlepší na trhu a to čistění nečistot přímo ve spreji, který obsahuje čisticí mýdla na přírodní bázi a tak je vhodný pro každodenní údržbu a úklid Vašeho domova. Tedy jednoduchá údržba - nastříkat, setřít a máte uklizeno. Vše je bezpečné, rychlé, bez zápachu a skvrn. Tento prostředek můžete najít v sekci údržba dřeva .

 IMG_4402

 

Větší údržba a oprava drobných skvrn 

Pokud by se Vám po divoké oslavě nebo rodinné hostině objevila skvrna, která nepůjde čističem umýt není nutné panikařit. Máme, zde pro Vás snadné řešení. Stačí světlou skvrnu ošetřit voskem značky OSMO, který je přímo určen na voskovou údržbu a slouží i jako čistící prostředek, tedy 2 v 1. Jen pozor na odstín, který kupujete. Je více druhů a rozdíl odstínu by byl znát. Vosková údržba je velmi jednoduchá. Stačí nábytek zbavit prachu a špíny. Dřevo nechat vyschnout a poté nanést přípravek OSMO vosková údržba a čistící prostředek, kterým odstraníte odolnější znečištění. K roztírání používejte jemný bavlněný hadřík, který nepouští vlákna. Nátěr vosku bude schnout přibližně 30-50 min podle teploty v místnosti. Při použití vosku dostatečně větrejte. Po vyschnutí vosku je výrobek jako nový a zcela bezpečný.

 

IMG_4399_1

 

Renovace nábytku při hrubém poškození

Může se stát, že při stěhování nebo nešťastné náhodě se masivní dubová deska poškodí a potluče. Český dub je výrazně tvrdé a kvalitní dřevo a jeho poškození není snadné a časté. V případě, že by tato situace nastala není problém dřevěnou desku renovovat jeho obroušením a nátěrem novou vrstvou OSMO olejem. Po natření dvěma vrstvami a vyschnutí nepoznáte rozdíl, že se něco s dřevěnou desku stalo. Vybroušení je možné provézt samostatně, pokud má člověk místo a nástroje, popř. předat desku nejbližšímu truhláři, který má opravu během chvilky hotovou. Opravu poškození Vám rádi provedeme v případě potřeby my.

 

Zpět do obchodu